Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مانیتورینگ گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق، در یک مصاحبه تلویزیونی به تشریح فرایندی که در نهایت به انتخاب «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق منجر شد، تاثیر مرجعیت عالی‌قدر شیعیان در عراق در تدوین قانون اساسی عراق، مخالفت آمریکا با نامزدی فردی از ائتلاف الفتح، دو دسته شدن ائتلاف النصر و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..پرداخت. 

وی در برنامه « بتوقیت العاصمة» که شب گذشته (۱۴ آوریل)، از شبکه العهد پخش شد، درباره فرایند انتخاب «مصطفی الکاظمی» به عنوان نخست‌وزیر عراق ، گفت که نظام کشور عراق پارلمانی است و نامزد نخست‌وزیری را فراکسیون بزرگتر معرفی می‌کند حال اگر قرار باشد توافقی نیز در این زمینه صورت گیرد باید از کانال همین فراکسیون بزرگتر صورت گیرد. در دوره پیش، ائتلاف «البناء»، فراکسیون بزرگتر بود. یعنی یک فراکسیون بزرگتر جدید در مقایسه با دوره پیش از آن تشکیل شد.

بر اساس قانون اساسی عراق، فراکسیون اکثریت در پارلمان این کشور باید نامزد مورد نظر خود را برای تصدی نخست‌وزیری به پارلمان معرفی کند و نمایندگان نیز می‌بایست به او برای تشکیل کابینه رأی دهند. ائتلاف البناء با اتحاد «نوری المالکی»، رهبر ائتلاف دولة قانون، «هادی العامری»، رهبر ائتلاف الفتح، «فالح الفیاض»، رهبر ائتلاف العقد الوطنی، «محمد الحلبوسی»، رهبر ائتلاف القوی العراقیه بزرگترین فراکسیون را تشکیل داد.

الفیاض افزود که فراکسیون البناء با حسن نیت و بر پایه استراتژ‌ی‌های سیاسی جدید تشکیل شد، روند انتخاب نخست‌وزیر نیز کاملا مشخص بود به همین دلیل معتقد است که انتخاب الکاظمی به عنوان نامزد نخست‌وزیری و مامور شدنش به تشکیل کابینه به شیوه درستی صورت نگرفته است.

وی درباره انتخاب «محمد الحلبوسی» به عنوان رئیس پارلمان نیز گفت که وی نیز با آراء ائتلاف البناء به این پست رسید زیرا در مقایسه با اسامه النجیفی و خالد العبیدی کسی تصور نمی‌کرد که الحلبوسی به این پست برسد اما در آن زمان ائتلاف البناء به او رأی داد و در آن زمان ایران نیز از حامیان این انتخاب بود.  این امر درباره انتخاب معاون اول رئیس پارلمان عراق نیز صدق می‌کند و ائتلاف البناء در این انتخاب نقش داشت و این آغاز تفاهم با ائتلاف سائرون بود.

رئیس سازمان الحشد الشعبی در پاسخ به سوالی درباره چرایی مخالفت «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق با اعلام نامزدی «اسعد العیدانی» که از سوی ائتلاف البناء پیشنهاد شده بود گفت که در آن زمان و پس از آن با برهم صالح صحبت کرده است و معتقد است که او نیز قانون اساسی را نقض کرده است.

رئیس جمهور عراق همچنین از معرفیاسعد عبدالامیر العیدانی، استاندار وقت بصره که نامزد ائتلاف البناء بود، امتناع کرد. این دومین نامزد البناء بعد از «قصی السهیل» بود که رسما از سوی رئیس جمهور عراق برای معرفی به پارلمان رد می‌شد.

‌وی درباره نقش آمریکا در مانع‌تراشی در فرایند انتخاب نخست‌وزیر سابق عراق، گفت که دولت سابق آمریکا به ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» به سیاست افراطی، اعمال محدودیت و به انزوا کشاندن دشمنان تکیه داشت. این دولت شیوه نسنجیده‌ای را در تعامل با سیاستمداران عراقی انتخاب کردو نامزدی نخست‌وزیر از سوی ائتلاف الفتح یا طرف‌های دیگر را بر اساس حساب و کتاب‌های خود، رد کرد.

رئیس سازمان الحشد الشعبی درباره عملکرد «حیدر العبادی» رئیس ائتلاف النصر در پرونده ائتلاف‌ها در دوره پیش گفت: پس از شکست طرح اضافه شدن ائتلاف النصر به ائتلاف الفتح به دلایل مختلف، قضیه به یک سوی دیگر رفت. من از العبادی خواستم که در میانه باقی بماند و طرف‌های سیاسی را در کنار خود جمع کند..اما وی حساب و کتاب‌های او در این پرونده اشتباه بود.

وی توضیح داد که تقسیم شدن این ائتلاف به دو دسته به دلیل شیوه مدیریت و اختلاف آراء بود. مشخص بود که ائتلاف النصر به یک «لیست میانه» تبدیل خواهد شد اما نظر العبادی این نبود.

فالح الفیاض افزود که از همان ابتدا و حتی پیش از برگزاری انتخابات، پیشنهاد همپیمانی میان دو ائتلاف النصر و الفتح را طرح کرده بود و این ائتلاف روند انتخاب نخست‌وزیر را تسهیل می‌کرد.

وی تصریح کرد: من با حیدر العبادی در دوره نخست‌وزیری اش چه در بخش برنامه‌ریزی و پیشنهاد نامزدهای ائتلاف النصر همکاری کرده‌ام و نخست‌وزیری مجدد او را رد نمی‌کردم... اما این موضوع منتفی شد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: فالح الفیاض عراق رئیس سازمان الحشد الشعبی مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نقض قانون اساسی عراق برهم صالح رئیس جمهور فراکسیون بزرگتر ائتلاف البناء ائتلاف النصر ائتلاف الفتح فالح الفیاض رهبر ائتلاف نخست وزیری نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۷۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت

رئیس کل گمرک ایران و حسن حمود حسانی مشاور وزارت مالیه و رئیس کل گمرک عراق ضمن توافقات جدید گمرکی میان دو کشور بر تسهیل تجارت تاکید کردند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،رئیس کل گمرک ایران و حسن حمود حسانی مشاور وزارت مالیه و رئیس کل گمرک عراق ضمن توافقات جدید گمرکی میان دو کشور بر تسهیل تجارت تاکید کردند.

رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری 5 استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌کند.

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند.

رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود 17 میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص‌ مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد.

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را یادآور شد و همفکری‌ و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد.

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد. 

وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار کرد:  موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند. 

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد.

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • اسناد ساواک درباره‌ی همسر حاج آقا مصطفی خمینی چه می‌گویند؟
  • احمد مسجدجامعی: در اوایل انقلاب، بسیاری از مهم‌ترین مشاغل از جمله ریاست‌جمهوری، نخست‌وزیری و نمایندگی مجلس و استانداری بحق در اختیار معلمان بود/ از اقدامات نابخشودنی سال‌های اخیر، تغییر نام دانشگاه تربیت معلم است
  • هیئت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم انتخاب شد
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام
  • انتشار اسناد ساواک درباره بازرسی از همسر سیدمصطفی خمینی