Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-02@19:46:57 GMT

فراکسیون مقتدی صدر پیروز نهایی انتخابات پارلمانی عراق

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۲۰۹۹

خرداد: کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق نتایج نهایی انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ را در سطح لیست‌ها و کرسی‌ها اعلام کرد و طبق نتایج فراکسیون صدر پیروز نهایی انتخابات عراق شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز عراق، ریاض بدران، رئیس اداره انتخابات در کمیسیون طی کنفرانس خبری در نیمه‌های شب گذشته اظهار داشت، انتخابات پارلمانی تحت نظارت بین‌المللی برگزار شد و تعداد شکایت‌ها به ۱۴۱۶ مورد رسید که ۱۳۹ مورد مربوط به رای‌گیری خاص بود، اما تعداد مراکز اخذ رای که آرایشان باطل شد به ۱۰۳ مرکز رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس نتایج اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات "ماجده التمیمی" در رتبه اول لیست "سائرون" (که با کمونیست‌ها و سکولارهای مستقل ائتلاف کرده بود) وابسته به مقتدی صدر، رهبر جریان صدر قرار گرفت.  در حالیکه "رائد الفهمی" در رتبه دوم این لیست بالاترین آرا را به دست آورد.
درباره لیست "الفتح" وابسته به هادی العامری، رهبر سازمان بدر و مورد حمایت حشد شعبی، هادی العامری در رتبه نخست این لیست قرار گرفت. لیست الفتح المبین بعد از لیست سائرون از نظر تعداد کرسی‌ها و آرا در ردیف دوم قرار گرفت.
همچنین نوری مالکی، رهبر لیست "دولة قانون" وابسته به حزب الدعوه نفر اول لیست مذکور شد بعد از آن "محمد شیاع السودانی" دوم، احمد سلیم سوم، هشام عبداالملک چهارم، علی جبار پنجم و عالی نصیف، ششمین نفر از این لیست بیشترین آرا را به دست آوردند.
حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در رتبه نخست ائتلاف "النصر" قرار گرفت، بعد از آن "علاء سکر سمحان" دوم، "حسین علی فنجان" سوم، "طه هاتف محیی" چهارم، "حیدر عبدالکاظم" پنجم،‌ "اراس حبیب محمد" ششم و "هناء ترکی عبد" هفتم شدند.
ایاد علاوی رهبر ائتلاف الوطنیه، (شامل اکثر فراکسیون‌های سنی) در رتبه اول این ائتلاف، "عبدالحسین عبدالرضا" رتبه اول جنبش الاراده، "طلال الزوبعی" رتبه اول ائتلاف القرار، "یونس قاسم عبد" رتبه اول ائتلاف بغداد، "فائق الشیخ علی" رتبه اول ائتلاف تمدن، "محمد یاسر" رتبه اول حزب مدنی شدند.
هر فراکسیون سیاسی در هر استان عراق کرسی‌هایی در پارلمان به دست آورده‌اند که براساس نتایج انتخابات به شرح زیر است:
بغداد: سائرون ۱۷ کرسی، قانون ۹ کرسی، النصر ۸ کرسی، الحکمة (وابسته به عمار حکیم) ۴ کرسی، القرار ۴ کرسی و "بیارق الخیر" ۲ کرسی.
سلیمانیة: اتحادیه میهنی کردستان عراق (وابسته به جلال طالبانی،‌ رئیس‌جمهوری فقید عراق) ۸ کرسی، تغییر ۴ کرسی، الجیل الجدید ۲ کرسی، الجماهیر الاسلامیة ۱ کرسی.
صلاح الدین: قلعة الجماهیر ۳ کرسی، الفتح، الوطنیة، النصر و القرار هر کدام ۲ کرسی.
واسط: سائرون ۳ کرسی،‌ الفتح ۲ کرسی، النصر ۲ کرسی، الحکمة ۲ کرسی، قانون ۱ کرسی و کفاءات ۱ کرسی.
المثنی: سائرون ۲ کرسی، الفتح ۲ کرسی، النصر، الحکمة و قانون هر کدام ۱ کرسی.
ذی قار: سائرون ۶ کرسی، الفتح ۵ کرسی، قانون ۳ کرسی، النصر ۳ کرسی، الحکمة ۲ کرسی.
بابل: الفتح ۴ کرسی، سائرون ۴ کرسی، النصر ۳ کرسی، الحکمة ۳،‌ قانون ۳  کرسی و کفاءات ۱ کرسی.
الانبار:  الانبار هویتنا ۶ کرسی، الوطنیة ۳  کرسی، القرار، عابرون و النصر هر کدام ۲ کرسی.
اربیل: حزب دموکرات کردستان عراق (وابسته به مسعود بارزانی) ۸ کرسی، اتحادیه میهنی کردستان عراق ۲ کرسی، الجیل الجدید ۲ کرسی، "دموکراسی" ۱ کرسی.
دهوک: دموکرات کردستان عراق ۱۰ کرسی، اتحادیه اسلامی کردستان ۱کرسی.
القادسیة: الفتح ۳ کرسی، سائرون ۳ کرسی، النصر ۲ کرسی، الحکمة، قانون و ارادة هر کدام ۱ کرسی.
بصرة: الفتح ۶ کرسی، سائرون و النصر هر کدام ۵ کرسی، قانون۴ کرسی،‌ الحکمة ۲ کرسی و ارادة ۱ کرسی.
نینوا: النصر ۷ کرسی،‌ حزب دموکرات کردستان ۶ کرسی،  الوطنیة ۴ کرسی، نینوی هویتنا، الفتح و القرار هر کدام ۳ کرسی.
دیالی: الفتح، القرار و الوطنیة هر کدام ۳ کرسی، سائرون ۲ کرسی، النصر ۱ کرسی و الحکمة ۱ کرسی.
نجف: سائرون ۴ کرسی، الفتح ۳ کرسی، النصر ۳ کرسی،‌ الحکمة ۱ کرسی و قانون ۱ کرسی
کربلا: الفتح ۳ کرسی، سائرون ۳ کرسی، النصر ۲ کرسی، قانون ۲ کرسی و الحکمة ۱ کرسی.
میسان: سائرون ۵ کرسی، الفتح ۲ کرسی، الحکمة، النصر و قانون هر کدام ۱ کرسی.
کرکوک: اتحادیه میهنی کردستان عراق ۶ کرسی، التحالف العربی، ۳ کرسی و جبهه ترکمانی ۳ کرسی.
اما با این نتایج صدر نمی‌تواند خودش نخست وزیری را برعهده بگیرد چرا که خودش نامزد انتخابات نشده اما فراکسیونش او در جایگاهی قرار داده می‌تواند کسی را که پست نخست‌وزیری را برعهده خواهد گرفت، تعیین کند.
فراکسیون صدر از مجموع ۳۲۸ کرسی پارلمان ۵۴ کرسی پارلمان را به خود اختصاص داد، فراکسیون العامری ۴۷ کرسی و النصر با ۴۲ کرسی بعد از فراکسیون صدر دوم و سوم شدند.
پیروزی صدر بازگشت غیرمنتظره این شخصیت دینی را به عرصه سیاست عراق رقم زد. صدر دو جنبش را علیه نیروهای آمریکایی در پی جنگ سال ۲۰۰۳ آمریکا علیه عراق رهبری کرده است. برچسب ها: مقتدی صدر ، انتخابات عراق ، عراق

منبع: خرداد

کلیدواژه: مقتدی صدر انتخابات عراق عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۲۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغات نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه کرمانشاه از فردا آغاز می‌شود

فرماندار کرمانشاه از آغاز به کار فعالیت تبلیغاتی نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه کرمانشاه از بامداد سیزدهم اردیبهشت‌ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدرضا آمویی امروز _ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخاباتی کرمانشاه برای تعیین دو کرسی باقیمانده به مرحله دوم کشیده شده و رأی‌گیری برای تعیین این دو کرسی در ۲۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری انجام می‌شود.

وی افزود: این چهار نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی به ترتیب حروف الفبا آقایان «جهانبخش امینی» با کد انتخاباتی ۱۱، «ابراهیم رحیمی زنگنه» با کد ۲۲، «فضل‌الله رنجبر» با کد ۳۳ و «عبدالرضا مصری» با کد ۴۴ در این دوره از انتخابات حضور دارند و از امروز از طریق فرآیند رسمی در روزنامه‌ها، فضای مجازی و رسانه‌ها شعب اخذ رأی به اطلاع عموم خواهد رسید و در سطح شهر نیز این اطلاع‌رسانی را خواهیم داشت.

فرماندار شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بازه زمانی تبلیغات از ساعت صفر بامداد سیزدهم اردیبهشت تا ۸:۰۰ روز پنجشنبه بیستم اردیبهشت است که شهروندان می‌توانند از این فرصت برای انتخاب نماینده‌ای شایسته حداکثر استفاده را داشته باشند.

آمویی ادامه داد: با توجه به اینکه کدها نسبت به دور اول دو رقمی شده و از هشت حوزه انتخاباتی که در کشور امسال به صورت الکترونیکی است، یکی از آن حوزه کرمانشاه است که دستگاه‌های اخذ رأی آن به‌صورت مکانیزه مستقر شده و شهروندان می‌توانند به سهولت رأی خود را ثبت کنند.

وی گفت: با هدف آشنایی بیشتر رأی‌دهندگان با نحوه رأی دادن به صورت الکترونیک، کلیپ‌های آموزشی چگونگی شرکت در انتخابات تولید و در شبکه‌های مجازی پخش شده است که هم‌وطنان می‌توانند با استفاده از آن نحوه کار کردن با دستگاه‌های مکانیزه را فرا بگیرند.

فرماندار شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه امیدواریم در دور دوم نیز همچون مرحله اول شاهد حضور پرشور مردم متعهد و غیور کرمانشاه در صحنه انتخابات مجلس باشیم، افزود: مشارکت حداکثری در انتخابات و دو کرسی باقی‌مانده در مجموع برای شهر کرمانشاه مؤثر خواهد بود.

کد خبر 749750

دیگر خبرها

  • لیست نهایی جبهه انقلاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • لیست نهایی جبهه انقلاب جهت مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • لیست نهایی جبهه انقلاب برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران منتشر شد
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • تبلیغات نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه کرمانشاه از فردا آغاز می‌شود
  • معاون رئیسی: از مجلس فعلی راضی هستیم اما... /در بودجه اختلافاتی بین دو قوه وجود داشت
  • ۵۸ درصد صهیونیست‌ها خواستار برکناری فوری نتانیاهو هستند