Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحاد سران اروپا برای حفظ برجام، تحریم سید حسن نصرالله و حزب الله توسط آمریکا، تحریم گسترده حزب الله توسط شورای همکاری خلیج فارس و پیشتازی «سائرون»، «النصر» و «الفتح» در نتایج نهایی انتخابات از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به احتمال کناره‌گیری توتال از پروژه توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، شرکت نفتی «توتال» فرانسه اعلام کرد در صورتی که نتواند از آمریکا معافیت تحریمی دریافت کند، از پروژه توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی کناره‌ گیری خواهد کرد.

به گزارش  رویترز، شرکت نفتی «توتال» فرانسه امروز چهارشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد در صورتی که نتواند از آمریکا معافیت تحریمی دریافت کند، از پروژه توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی کناره‌ گیری خواهد کرد.

در بیانیه صادره از سوی شرکت توتال در این خصوص آمده است: توتال در صورت عدم دریافت معافیت تحریمی توسط مقامات آمریکا و با حمایت مقام‌های فرانسوی و اروپایی نمی تواند پروژه توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی را تداوم بخشد.

در ادامه این بیانیه در این خصوص آمده است: ما در حال رایزنی با مقام‌های فرانسوی و آمریکایی است تا امکان دریافت یک معافیت تحریمی پروژه‌ای، را بسنجد.

لازم به ذکر است، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه گذشته با نقض تعهدات بین المللی این کشور اعلام کرد که به صورت یکجانبه از برجام خارج می شود.

اتحاد سران اروپا برای حفظ برجام

خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که سران کشورهای اروپایی در نشست شامگاه چهارشنبه خود در بلغارستان، برای اتخاذ «رویکردی متحد» به منظور حفظ برجام به توافق رسیدند.

یک منبع آگاه چهارشنبه شب به این رسانه گفت: اتحادیه اروپا با وجود تصمیمات اخیر [آمریکا] درخصوص تغییرات آب و هوایی، ایران و تعرفه‌های تجاری، به تلاش برای یک نظام بین‌المللی مبتنی بر قانون ادامه خواهد داد.

وی تاکید کرد که سران اروپایی در نشست صوفیه، برای آغاز کار روی طرحی باهدف حمایت از کسب و کارهای اروپایی علیه تحریم‌های آمریکا به توافق رسیدند.

این منبع آگاه تاکید کرد که در این جلسه همچنین موضوع اقدامات منطقه‌ای تهران، فعالیت‌های موشکی و نیز سرنوشت برنامه هسته‌ای کشورمان پس از سال 2025 نیز مطرح شده است.

وی در ادامه با اشاره به طرح کاخ سفید برای اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات فلزات از اروپا، از تدوین طرحی در این رابطه خبر داد و گفت که اتحادیه اروپا تا زمانی که «اسلحه به سمت سرش نشانه رفته باشد» پای میز مذاکره با آمریکا در این رابطه نخواهد نشست.

ایران و اروپا هم اکنون مشغول بررسی امکان تداوم اجرای برجام هستند. تهران بارها گفته است که چنانچه منافعش در توافق تامین نشود، شانسی برای ادامه آن قائل نخواهد بود.

تحریم سید حسن نصرالله و حزب الله توسط آمریکا

آمریکا بار دیگر تحریم هایی را علیه حزب الله لبنان اعمال کرد. بر اساس بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، این کشور شماری از اعضای ارشد این جنبش را در فهرست تحریم های خود قرار داده است.

بر این اساس نام ۵ نفر از اعضای حزب الله به بهانه ارتباط با فعالیت های تروریستی در این فهرست قرار گرفته است.

در بین اعضای ارشد تحریم شده نام «شیخ نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب الله، «حسین الخلیل» مشاور سیاسی دبیرکل و «ابراهیم امین السید» رئیس شورای سیاسی این حزب دیده می شود.

این بیانیه همچنین دبیرکل حزب الله را با عنوان تروریست مورد تحریم قرار داده است.

در پی اقدام آمریکا، اعضای شورای همکاری خلیج فارس نیز به تبعیت از ارباب آمریکایی خود اعضای شورای رهبری حزب الله و ۵ نفر دیگر را به اتهام ارتباط با این جنبش تحریم کردند.

گفتنی است تحریم های آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در پی پیروزی های اخیر حزب الله در انتخابات پارلمانی لبنان انجام می گیرد.

تحریم گسترده حزب الله توسط شورای همکاری خلیج فارس

امنیت ملی عربستان سعودی چندین مقام حنبش حزب الله لبنان را در لیست سیاه خود قرار داد.

به گزارش شبکه العربیه، هنوز چند دقیقه از اعلام خبر تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله نمی‌گذرد که نهاد امنیت ملی عربستان سعودی 10 تن از مقامات این حزب را به همراه 5 تن از شورای سیاسی حزب‌الله را در لیست تروریستی خود قرار داده است.

این شبکه اعلام کرد که کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس (عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت و عمان) 10 مقام حزب‌الله را به همراه 4 شرکت متعلق به این در لیست سیاه تروریستی خود قرار داده اند.

وزارت خرانه داری آمریکا لحظاتی پیش تحریم‌های جدید علیه «سید حسن نصرالله»، دبیر کل حزب‌الله و شیخ «نعیم قاسم»، معاون او وضع کرد.

عربستان سعودی در بیانیه‌ای که شامگاه چهارشنبه منتشر کرد مدعی شد که هر 2 جناح سیاسی و نظامی حزب‌الله لبنان، «تروریستی» هستند.

عربستان سعودی اعلام کرده است که همه دارای‌ها و ممتلکات اعضای وابسته به حزب‌الله بلوکه خواهد شد.

اسامی افراد و شرکت‌های تحریم‌شده از سوی شورای همکاری خلیج فارس به شرح ذیل هستند:
- سید حسن نصرالله
- شیخ نعیم قاسم
- حسین الخلیل
- ابراهیم امین السید
- محمد یزبک
- طلال حمیه
- هاشم صفی‌الدین
- علی یوسف شراره
- گروه انما
- گروه مهندسی و قراردادی انما
- حسن ابراهیمی (ایرانی)
- بازرگانی ماهر

پیشتازی «سائرون»، «النصر» و «الفتح» در نتایج نهایی انتخابات

یک رسانه عراقی اعلام کرد طبق نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور ائتلاف «سائرون» با ۵۴ کرسی در رتبه اول و پس از آن «النصر» و «الفتح» هر کدام با تصاحب ۵۲ و ۴۹ کرسی قرار گرفته اند. الفرات نیوز فهرستی از نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق را منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، در این فهرست ائتلاف سائرون متعلق به مقتدی صدر دیده می شود که با تصاحب ۵۴ کرسی در صدر قرار گرفته است.

پس از سائرون، ائتلاف النصر دیده می شود که ۵۲ کرسی را کسب کرده و سپس الفتح که ۴۹ کرسی به دست آورده است.

از سوی دیگر، ائتلاف دولت قانون نیز ۲۵ کرسی کسب کرده است. این درحالی است که جریان حکمت ملی ۲۲ کرسی به دست آورده است.

حزب دموکراتیک کردستان ۲۴ کرسی، حزب اتحاد کردستان ۱۵ کرسی، الوطنیه ۲۱ کرسی و القرار ۱۵ کرسی تصاحب کرده است.

علاوه بر این، الجماهیر الوطنیه ۷ کرسی، التغییر ۵ کرسی، الجیل الجدید ۴ کرسی، الأنبار هویتنا ۵ کرسی و نینوی هویتنا نیز ۳ کرسی به دست آورده است.

این در حالی است که الجبهه الکترکمانیه ۳ کرسی، اراده ۲ کرسی، الجماعه الاسلامیه ۲ کرسی و ائتلاف برای دموکراسی نیز ۲ کرسی کسب کرده است.

گفتنی است، انتشار این نتایج درحالی است که کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرده بود که ظرف ۲۴ ساعت آینده نتایج نهایی به صورت رسمی اعلام می شود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۷۴۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد

تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با حضور وزیر نفت امضا شد.

به گزارش خبرنگار شانا، تفاهم‌نامه توسعه میدان‌های گازی با توان هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مرتضی شاهمرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مدیران عامل صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور امضا شد.

ارزش مجموع تفاهم‌نامه‌هایی که امروز امضا شد ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود و با اجرای این طرح‌ها، ۱۲۷ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور با هدف تأمین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها اضافه خواهد شد.

شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدامات، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج فارس با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها، مطالعه توسعه میدان‌های گازی زیره و خارتنگ و ساختار اکتشافی دارنگ با هدف افزایش ۲۴ میلیون مترمکعبی تولید گاز و با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری به شرکت پترو کاوه افق واگذار شد.  

مطالعه توسعه میدان‌های گازی سفید زاخور، سفید باغون و هالگان نیز به صورت مشترک به گروه گسترش نفت و گاز پارسیان و شرکت پتروپارس واگذار شد؛ سرمایه‌گذاری مورد انتظار برای توسعه این میدان‌ها، ۸۰۰ میلیون دلار پیش‌بینی‌شده که در نهایت ۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد کرد.

مطالعه توسعه مخازن خامی زیلایی و کارون و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، طرح دیگری بود که تفاهم‌نامه مطالعه آن با شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری (صباانرژی و پتروپالایش پارسوماش) امضا شد؛ بر اساس این تفاهم‌نامه، در پایان اجرای این پروژه‌ها، ۱۴.۲ میلیون مترمکعب به تولید گاز اضافه خواهد شد و برای رسیدن به این هدف سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری مورد انتظار خواهد بود.

مطالعه توسعه میدان گازی عسلویه غربی و ایستگاه تقویت فشار کنگان با شرکت نوید زرشیمی دیگر تفاهم نامه ای بود که امروز امضا شد و قرار است با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری، ۴۴ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شود.

تفاهم‌نامه مطالعه توسعه مخازن خامی شهیدان، زیلایی و کارون به صورت مشترک با شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان و شرکت توسعه پتروایران امضا شد و بر اساس آن ۱۱.۶ میلیون متر مکعب به تولید گاز افزوده می‌شود و در این مسیر ۱.۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری باید انجام شود.

مطالعه توسعه میدان‌های گازی میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید با شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با هدف افزایش ۷.۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز و سرمایه‌گذاری ۹۵۰ میلیون دلاری تفاهم‌نامه دیگری بود که امروز امضا شد.

بر این اساس، مطالعه توسعه میدان‌های گازی اهواز و مارون خامی توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با هدف‌گذاری افزایش ۹.۸ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز در روز و سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلار انجام خواهد شد.

در مجموع با اجرای این طرح‌ها و توسعه ۱۶ میدان گازی کشور، حدود ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد شد که می‌تواند در جبران ناترازی گاز در فصل سرد سال، تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها و افزایش صادرات گاز ایران نقش مهمی ایفا کند.

با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای قراردادهای آنها، افزون بر افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی آن، پیش‌بینی می‌شود ۲۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری‌ها برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفتخیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تامین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های خود اقدام به مطالعه و توسعه بالادستی میادین گازی کشور می‌کنند که گامی موثر در راستای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی